Automatizari porti: avantaje si dezavantaje

Automatizari porti: avantaje si dezavantaje

Actionari porti batante

Atunci cand doresti sa imbunatatesti securitatea perimetrului, este important sa alegi solutii care sa controleze in mod eficient accesul la curtea ta., cum ar fi cele de automatizari porti si bariere.

Portile automatizate va pot ajuta sa va asigurati ca perimetrul dvs. ramane in siguranta in permanenta si va permite sa controlati cine va intra in spatii.

Pe langa protejarea bunurilor impotriva furturilor si a vandalismului, exista si alte avantaje si la portile automatizate. De exemplu, portile au adesea o deschidere mare si pot fi prea grele pentru a fi actionate manual – ca sa nu mai vorbim de periculoase atunci cand tineti cont de incarcarea vantului. Portile automate, fie ca vorbim de cele batante sau culisante pot atenua efortul depus pentru deschiderea si inchiderea manuala de fiecare data cand tu sau alti vizitatori doriti sa accesati curtea.

Ce ar trebui sa iei in considerare cand alegi o solutii de automatizari porti?

Niveluri de trafic curente: cat de des va fi de asteptat ca poarta sau bariera sa fie actionata intr-o perioada de 24 de ore? Si cat de des la orele de varf?

Niveluri viitoare de trafic: trebuie sa iei in considerare optiunea extinderii spatiului in urmatorii ani si modul in care aceasta va afecta nivelul traficului.

Tipul de rezerva de care ai nevoie: daca poarta este critica pentru functionarea curtii, are nevoie de baterii de rezerva in caz de avarie. Daca va fi o poarta non-critica, deblocarea manuala trebuie sa fie de ajuns.

Cine acceseaza curtea: persoanele acceseaza curtea atat pe jos, cat si in vehicule? Instaleaza porti sau turnicheti separat pentru a oferi siguranta pietonilor.

Orice alte masuri: pentru un perimetru mai mare, ia in considerare sistemele CCTV si de alarma pentru monitorizarea 24/24f de ore.

Siguranta portilor

Indiferent de solutia de automatizare aleasa pentru portile tale, siguranta trebuie sa fie cea mai importanta consideratie. Mai jos am detalitat cateva puncte importante de care trebuie sa tii cont atunci cand decizi sa faci acest pas.

Produse cu marca “CE”
Asigura-te ca actionarea achizitionata este marcata CE si este livrata cu o declaratie de conformitate.
Toate portile automatizate au obligatia legala de a purta o marca CE pentru a demonstra ca respecta Directiva UE privind masinile.

Portile automatizate sunt de fapt clasificate ca masini si, ca atare, trebuie sa fie instalate si intretinute doar de catre cineva care este calificat in mod corespunzator si, prin urmare, familiarizat cu cunostintele necesare pentru a livra o poarta sigura si conforma.

Verifica daca poarta pe care o achizitionezi va fi insotita de un serviciu de mentenanta de pe termen indelungat. Dupa ce ai trecut prin procesul de proiectare, planificare si instalare a portii potrivite, ultimul lucru pe care ti-l doresti este sa fii nevoit sa inlocuiesti o poarta care s-a defectat. Exista diverse optiuni in ceea ce priveste portile din lemn sau otel, si ambele ar trebui sa aiba o garantie indelungata.

Acestea sunt doar cateva lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand explorezi optiunile de automatizare – lucreaza cu un expert in instalare pentru a gasi solutia potrivita pentru curtea ta si viziteaza pagina noastra de Automatizari de Porti pentru mai multe informatii sau aceasta pagina cu informatii despre procesul de automatizare.

Pentru mai multe sfaturi despre siguranta automata a portilor va rugam sa ne contactati cu incredere prin toate canalele noastre de legatura: apel telefonic, WhatsApp, SMS sau E-mail.